in Bitcoin

Isle of Man sier Bitcoin, Ethereum Not Securities

KORT

  • Isle of Man har gitt ut et dokument som definerer kryptovalutaer.
  • Kryptoaktiva kan være e-penger, verdipapirer eller uregulerte.
  • Ether og Bitcoin ser ut til å ikke være verdipapirer under denne ordningen, selv om de ikke er nevnt i dokumentet ved navn.

Isle of Man, en selvstyrende britisk kronavhengighet, har gitt ut et dokument som styrer hvordan det vil definere kryptovalutaer som Bitcoin.

Nærmere bestemt kategoriserer landets myndighet for finansielle tjenester (FSA) kryptovalutaer etter deres funksjon. Sandwichet mellom Storbritannia og Irland, er Isle of Man en selvstyrende britisk øy med parlament og økonomisk vakthund.

Annonsert 14. oktober 2020 at FSA kunngjorde et dokument ment å veilede bedrifter som interagerer med kryptovaluta.

Dokumentet ser ut til å være vennlig mot krypto, og tilbyr et rammeverk for gründere å jobbe med kryptoaktiva.

La oss bli digitale

Myndighetene opprettet retningslinjene i et samarbeid. Digital Isle of Man, et utøvende byrå som er opptatt av teknologi på øya, samarbeidet med FSA om å lage dokumentet. Dette var for å sikre at dokumentet forblir “teknologi-nøytralt.”

Den overordnede takeawayen var at forskjellige Immediate Edge ville bli definert lovlig av hva de gjør, i stedet for hvordan de blir opprettet:

“Veiledningen er rettet mot de som vurderer å selge, utstede, administrere eller administrere kryptoassets / tokens (i denne veiledningen” tokens “), og illustrerer hvilke tokenrelaterte aktiviteter, utført ved hjelp av Distribuert Ledger Technology (” DLT “), kan ha regulatoriske implikasjoner. ”

Bitcoin og kategoriske imperativer

I hovedsak kan tokens kategoriseres som investeringer, e-penger eller være uregulerte. Kategoriseringen er avhengig hovedsakelig av funksjonen til symbolet. FSAs dokument bryter ned gruppene ytterligere.

Sikkerhetsmerker er altså de som fungerer som aksjer, obligasjoner, andeler i en kollektiv investering eller derivater. Bitcoin (som e-penger eller butikk av verdi), og Ether (som valuta for en virtuell maskin) ser ikke ut til å være verdipapirer, under denne ordningen.

Likevel vil investeringer som fungerer som verdipapirer eller elektroniske penger bli regulert av FSA. Imidlertid kan det hende at en lisens ikke er nødvendig. De verdipapirene som tilbyr en slags kapitalvekst, med andre ord investeringer, krever lisens.

En butikk med verdiverdier kan være uregulert, selv om reglene ikke er helt klare. En butikk med verdi som fiat-valuta, samt ethvert token som kan byttes mot tjenester som penger, kan betraktes som e-penger.

Dette etterlater Bitcoin (BTC) i et grått område. Verken Bitcoin eller Ether er spesifikt oppkalt i dokumentet.

Definere definisjon

Enten et token betraktes som en sikkerhet eller ikke, må det registrere seg som en Utpekt Forretning og overholde kravene til antitvasking av penger (AML) og antiterrorisme for å bli lovlig brukt på øya.

Kampen om å definere visse kryptoaktiva har vært omstridt, spesielt i større og mer innflytelsesrike markeder.

I USA har Internal Revenue Service advart om at det vil være på utkikk etter krypto-skatteunndragelse, selv om regelverket for slike eiendeler fremdeles ikke er helt klart.

På samme måte skrev en amerikansk kongressmedlem i august et brev til skattemyndighetene og prøvde å forhindre PoW-belønninger fra å bli ansett som skattepliktig inntekt. De hevdet at det å holde krypto skattefordeler ville fremme teknologisk innovasjon i USA.

Siden koding er en relativt billig prosess, er risikoen for hjerneflukt til mer kryptovennlige deler av verden reell.