Devere-konsernsjefen forutsier at Bitcoin kan erstatte gull som den beste havnen i en generasjon

For noen uker siden sa Devere Groups administrerende direktør og grunnlegger Nigel Green at han trodde at det amerikanske valget ville styrke prisen på bitcoin. I en snakk med den økonomiske sendingen MoneyFM på mandag sa Green at han også tror at bitcoin vil erstatte gull som den ultimate økonomiske sikre havnen innen en generasjons tidsperiode.

Devere Groups administrerende direktør Nigel Green er en stor tro på kryptoaktiva som bitcoin (BTC), og han har vært mer vokal om sine prognoser de siste dagene. I august i fjor rapporterte news.Bitcoin.com om Green og forklarte hvorfor han tror det amerikanske presidentvalget ville ha ødeleggende effekter på den amerikanske dollaren, men også styrke bitcoin samtidig.

Greens firma Devere Group er en av verdens største uavhengige finansielle rådgivende organisasjoner i fintech-verdenen, og selskapets eiendeler under forvaltning (AUM) overstiger 10 milliarder dollar.

På mandag snakket Green igjen om kryptoaktiva igjen under et intervju med kringkastingen MoneyFM. Diskusjonen ble bedt om av Singapore Exchange (SGX) som påkalte to nye kryptoindekser for å skape en prisstandard for BTC og ETH i hele Asia.

Green delte sine tanker om bitcoin (BTC) og andre digitale valutaer i intervjuet og forklarer hvorfor han tror bitcoin potensielt kan erstatte gull.

“Jeg tror [bitcoin] gradvis har blitt mer akseptert,” sa Green. “Når du går tilbake til det grunnleggende, har det alltid vært et betalingssystem i verden. Hvis du går tilbake til byttehandel, har det alltid vært noen måte å holde poeng på. Med den nåværende situasjonen har vi regjeringer som holder poeng, og ikke alle i verden er komfortable med sin egen regjering. Så en måte å se på kryptovalutaer er at en datamaskin holder poengsummen. ”

Devere-konsernsjefen la til:

Så det er det vi har sett i flere år og bare gradvis mer og mer aksept fra folk. [Bitcoin] ligner på gull, så mye som gull er begrenset, og selvfølgelig er unge mennesker mer villige til å akseptere en digital valuta enn kanskje noen eldre mennesker.

Green sa at det å eie amerikanske dollar eller venezuelanske bolivarer i utgangspunktet tilsvarer å eie løfter fra regjeringer. I hovedsak tillater innbyggerne regjeringer å holde poengsummen, men poengvaktene blir lett ødelagt.

“Selvfølgelig har det som har skjedd i nyere tid vært massetrykking av penger, men de er virkelig lagt til digitalt,” understreket Green. “Hvis du oversvømmer markedet med ekstra dollar, devaluerer du faktisk [penger]. Fordelen med bitcoin er at det er et begrenset beløp. Noen mennesker vil helst at en datamaskin holder poengsum, og noen mennesker vil ikke ha tro på regjeringen, og de vil heller ha noe der det er et begrenset beløp. ”

På spørsmål om hans bitcoin-forutsigelse ble fremskyndet av Covid-19, svarte Green at han tror at coronavirus har drevet hans prognose og teknologi generelt.

“Tror vi virkelig at vi vil ha Singapore dollar i lommen, eller vil vi ha digitale valutaer? Jeg tror vi aksepterer at det til slutt vil være digitale valutaer, ”insisterte Green. “Det neste spørsmålet er: ‘Er bitcoin akseptert som en del av den digitale verdenen?’ Det har blitt mer og mer tydelig at det er, ettersom yngre mennesker er mer kjent med [bitcoin] og de stoler på den verden enn kanskje andre mennesker, ”La Devere Group-grunnleggeren til.

Green bemerket kontinuerlig at det var en sterk forekomst av at ungdommene var mer rettet mot innovasjoner som bitcoin.

“Det er en bestemt generasjon som stoler mer på gull, men så kommer det en ny generasjon,” sa Green.

Imidlertid sa han også at han var i sekstitallet, og selv i sin alder mener han at digitale valutaer er enklere enn å lagre edle metaller. “Det er lettere,” bemerket Green. “Du kan sette [kryptoaktiver] på telefonen din, [motsatt] å bære noe gull eller lagre gull,” konkluderte han.