in Bitcoin

Bitcoin’s (BTC) Journey Above $10K Tied to Progress Against COVID19

Snelle opname:

  • De traditionele markten hebben positief gereageerd op het nieuws over een mogelijk COVID19-vaccin van Moderna.
  • Het optimisme zou zich moeten verspreiden naar Bitcoin, aangezien BTC sterk gecorreleerd is met de S&P 500.
  • Sinds midden juni heeft BTC te lijden onder een gebrek aan volatiliteit.
  • De uitvinder van Bollinger Bands, John Bollinger, heeft gesuggereerd dat er een stap van BTC in de pijplijn zit.

Eerder vandaag kwamen de traditionele markten kortstondig in beeld omdat het nieuws brak dat het farmaceutische bedrijf Moderna positieve resultaten had behaald met zijn COVID19-vaccinatieproeven. Volgens de Wall Street Journal ontwikkelden de deelnemers aan de vaccinatiestudie antilichamen die het optimisme aanwakkeren dat er een einde zou komen aan het inzicht in de wereldwijde oorlog tegen COVID19.

Wat de winst betreft, behoudt Bitcoin (BTC) nog steeds zijn waarde boven de $9.150-steunzone. Op het moment dat dit wordt geschreven, handelt Bitcoin voor $9.200 en de King of Crypto lijdt nog steeds onder een gebrek aan volatiliteit dat rond half juni begon.

Bitcoin’s Journey Above $10K Tied to Progress Against COVID19

Bitcoin moet nog reageren op het nieuws over een mogelijk vaccin van Moderna. Echter, gezien hoe BTC hard heeft gedompeld als gevolg van het feit dat COVID19 medio maart tot pandemie werd uitgeroepen, kan men losjes concluderen dat positief nieuws met betrekking tot het winnen van de wereldoorlog tegen het Coronavirus ook Bitcoin Trader boven de psychologische prijs van $10.000 zal duwen.

Bovendien zal een rally door de S&P 500 naar pre-COVID19 niveaus van $3.400 waarschijnlijk hetzelfde optimisme in Bitcoin injecteren. Dit is te wijten aan het feit dat BTC nog moet ontkoppelen van de S&P 500. Het lot van Bitcoin is sterk verbonden met de traditionele markten en de wereldwijde oorlog tegen COVID.

Bitcoin zou omhoog kunnen gaan

Eerder vandaag liet de uitvinder van de Bollinger Bands, John Bollinger, doorschemeren dat Bitcoin zich misschien opmaakt voor een opstapje. De heer Bollinger maakte de opmerkingen via de volgende Tweet.

De opmerkingen van de heer Bollinger komen overeen met de voorspelling van Timothy Peterson dat Bitcoin eind augustus $10.000 opnieuw zal testen. Hieronder staat één van de tweets van de heer Peterson die een Bitcoin van $10.000 tegen augustus voorspelt op basis van de Wet van Metcalfe.

Conclusie

Samenvattend is het zeer waarschijnlijk dat Bitcoin de niveaus van vóór de COVID19 boven $10.000 kan terugwinnen met extra positief nieuws over potentiële vaccins tegen COVID19. Bovendien zijn zowel John Bollinger als Timothy Peterson optimistisch dat Bitcoin de komende dagen of weken weer omhoog zal gaan.